Skip to main content

18oct9:00 pmSkopje (MK)Macedonian Philharmonic, XCWP+X8C Kej, Dimitar Vlahov, Skopje 1000, Macedonia del NorteКУПЕТЕ БИЛЕТИ

Detalles

ARA MALIKIAN – Скопје
Концерт во Македонската филхармонија во Скопје на 18 октомври.
THE ARA MALIKIAN WORLD TOUR
Ara Malikian ќе настапи во Македонската филхармонија во Скопје каде ќе ја претстави својата последна турнеја.

Кога го видов мојот син како оди за прв пат по месеци падови, неуспешни обиди, удари и повторно обиди, сфатив дека еден ден ние бевме сите сили што времето не тера да заборавиме.

Децата се најавтентичните суштества што можете да ги најдете, тие се диви, тие се нежност во својата суштина и полни се со навредлива вистина, не се плашат да згрешат, тие се слободни и експресивни и се што прават е полно со уметност. .

Ако погледнете во дете, разбирате речиси сè што сте биле и што не сте си дозволиле да бидете некое време.

Оваа турнеја е резултат на гледањето на мојот син како расте, тоа е резултат на моето растење покрај него, сите тие звуци и мелодии се обидуваат да го обликуваат она што сум го чувствувал и сум бил инспириран од него и животот преку него. Тоа е средба со детето кое не можев да бидам и би сонувал да бидам. Тоа е почит за оние суштества кои се слободни како слободна птица.

Оваа турнеја е полна со диносауруси, роботски лигњи, временски машини, летечки пијана и двојазични мими, овој албум е она што го заборавив и тоа е толку моќно; Магијата да се најде секој ден и секоја патека фасцинантна, што и да носат.

Hora

(Viernes) 9:00 pm(GMT+02:00)

Localización

Macedonian Philharmonic

XCWP+X8C Kej, Dimitar Vlahov, Skopje 1000, Macedonia del Norte

Más eventos en esta localización

Leave a Reply